Henry’s Heroes

Ik hoop begin juni naar Frankrijk af te reizen voor mijn 5e deelname aan Klimmen tegen MS. Een evenement om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte MS.

Mijn naam is Henry Dijk, 58 jaar, projectleider ruimtelijke ontwikkeling bij de gemeente Krimpen aan den IJssel.
Ik weet nu ruim 7 jaar dat ik Multiple Sclerose (MS) heb. Gelukkig gaat het nog steeds heel goed met mij. Natuurlijk ken ik wel eens mindere dagen, maar over het algemeen kan ik nog bijna alles doen. MS beperkt zich in mijn geval tot nu toe tot gevoelsstoornissen in mijn armen en benen. Ik ben mij elke dag bewust dat dit ook zomaar kan veranderen en de ziekte een progressiever beloop kan krijgen. Met die onzekerheid hebben alle mensen met MS te maken.

Door mijn inzet voor Klimmen tegen MS, heb ik de afgelopen jaren al veel lotgenoten met MS (jong en oud) ontmoet. Veel van die mensen zijn er slechter aan toe dan ik. De meest in het oog springende belemmeringen zijn toch veelal de mobiliteitsbeperkingen. Problemen met lopen of klachten van extreme vermoeidheid, waardoor het dagelijkse leven een enorme uitdaging wordt.
Maar er zijn ook veel MS-patiënten, die minder zichtbare klachten ondervinden, zoals een verminderd gezichtsvermogen en cognitieve (geheugen) problemen. MS wordt daarom ook wel eens de ziekte met 1000 gezichten genoemd. Het openbaart zich grillig en uiteenlopend bij veel patiënten.

In 2022 hopen wij als team Henry’s Heroes weer veel geld in te zamelen voor onderzoek naar MS. Met als hoogtepunt natuurlijk de beklimming van de Mont Ventoux in Frankrijk op 6 juni. De afgelopen 2 edities zijn door de Corona-pandemie niet doorgegaan. Gelukkig zijn er nog steeds veel mensen, die Klimmen tegen MS een warm hart toedragen.
De droom van de voorzitter van stichting Klimmen tegen MS, Edwin van Wijngaarden is nog altijd om in 2022 tijdens de 10e editie van het evenement met elkaar op de top van de Mont Ventoux te staan en op 6 juni te constateren dat alle teams gezamenlijk een miljoen euro bijeen hebben gebracht. Dit is een prachtige ambitie, waar we als team graag een bijdrage aan leveren.
Want één ding is zeker: een MS-vrije wereld komt ieder jaar een stapje dichterbij door de onderzoekers, die hun best doen om met baanbrekend onderzoek het ontstaan van MS te ontrafelen. Het zou toch geweldig zijn als we over een aantal jaren kunnen zeggen dat er een oplossing is gevonden, waardoor MS niet langer een ongeneselijke ziekte is.

Helpt u ons dit mogelijk te maken? Ik hoop dat u ons wil steunen.

Doneer hier

Deel