‘Kom maar op met je goede doelen’

Stichting ‘Vrienden van’ nodigt stichtingen en verenigingen uit de Krimpenerwaard uit om goede doelen aan te melden.

Krimpenerwaard – Veel stichtingen en verenigingen groeit het geld niet op de rug. Soms ook hebben ze simpelweg een goed advies nodig of wat helpende handen.  Stichting ‘Vrienden van’ kan uitkomst bieden en nodigt iedereen uit om projecten aan te melden.

Stichting ‘Vrienden van’ mag je zien als een unieke groep van vijftien vrienden die zich samen inzetten om andere mensen te helpen of net dat duwtje in de goede richting te geven. “Soms gaat het om grote projecten, dan weer om iets relatief kleins,” vertelt Arthur Bouw, één van de ‘Vrienden’. “Zo zetten we ons onder meer in voor Stichting Blije Gift in Krimpen aan de Lek, Stichting Fair Chance en het Sophia Kinderziekenhuis en tal van kleinere organisaties.” ‘Vrienden van’ kenmerkt zich door de onderlinge vriendschap, een breed gezamenlijk netwerk en het vermogen om snel te schakelen en langs korte lijnen besluiten te nemen. “We komen eens in de veertien dagen bij elkaar,” zegt Peter Verhage. “Dat zijn altijd bruisende bijeenkomsten in een prettige setting. Als “Vrienden van’ zijn we verenigingen en stichtingen graag van dienst op verschillende terreinen. De ene keer gaat het om het leveren van helpende handen bij bijvoorbeeld een dagje naar het strand met bewoners van een verzorgingshuis. Ook leveren we financiële bijdrages aan projecten die anders niet gerealiseerd zouden kunnen worden omdat het een stichting of vereniging aan geld ontbreekt. En we staan klaar met advies. Binnen onze groep hebben we verschillende mensen uit het zakenleven die willen meekijken en vanuit hun expertise goede tips kunnen geven.”

Ook stichtingen en verenigingen in de Krimpenerwaard kunnen aankloppen bij ‘Vrienden van’. “We zouden ze willen vragen: maak je als lokaal of regionaal goed doel kenbaar en vertel ons wat je behoeften zijn,” zegt Arthur Bouw. “Voor een sportvereniging kunnen dat bijvoorbeeld materialen zijn voor de jeugd zijn, voor een instelling een nieuwe picknickbank of voor een club voor verstandelijke beperkte mensen een prijzenpakket voor de bingo. Het zijn zomaar wat voorbeelden, maar wij kunnen ons goed voorstellen dat mensen met andere ideeën komen. Zolang het een sociaal en maatschappelijk doel dient, is het indienen van je voorstel zeer welkom. Dat kan via het contactformulier op onze site. Vermeldt daarop je organisatie, de naam van en telefoonnummer van de contactpersoon en goede doel waar je onze support voor vraagt. Wij plaatsen de verzoeken op onze website en nemen uiteraard contact op. De meest aansprekende doelen mogen op onze steun rekenen. Dus: kom maar op met je goede doelen. Bij ’Vrienden van’ zijn ze stuk voor stuk welkom!” zegt Peter Verhage

Jan Timmer

Meld je goede doel aan

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.

Deel